Közlekedési Képzési és Vizsgaközpont

Lezárult a GINOP-6.1.9-18 Közlekedési képzési- és vizsgacentrum kialakítása elnevezésű projekt

A Széchenyi 2020 program keretében valósult meg a 7,525 milliárd forint támogatási összegű projekt, a KTI Magyar Közlekedéstudományi és Logisztikai Intézet Nonprofit Kft., valamint a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal konzorciumában.

A cél egy képzési és vizsgaközpont kialakítása volt a közlekedési ágazatban, amely az ágazati képzési igényeket szimulációs és egyéb korszerű oktatási eszközök biztosításával, az infrastrukturális háttér megteremtésével támogatja, ezáltal lehetőséget teremtve a munkaerőpiac által igényelt rövid idejű szakmai, valamint kompetencia- és készségfejlesztő képzések megvalósítására.

A munkáltatói igényekhez alkalmazkodó oktatási paletta létrehozásával a projekt keretében megvalósult a keresletvezérelt szemléletű felnőttképzés.

A gyakorlati képzőhely kialakítása érdekében 2021 végén kezdődtek a munkálatok a KTI irodaházában, és 2022 elejére készült el a több mint 200 nm-es Virtuális tanulási tér.

A közlekedési és kapcsolódó ágazatokban működő vállalkozások igényei alapján kialakított oktatási palettával, a legkorszerűbb szimulációs és robotikai eszközök biztosításával zajlottak az oktatások.

A fejlesztések eredményeként 127 digitális tananyag, több mint 100 programkövetelmény és képzési program kidolgozása történt meg, valamint létrehozásra került a közlekedési vizsgaközpont.

A projekt keretében több mint 17 000 fő képzése valósult meg, közülük több mint 5000 fő volt a szakképzésben tanuló diák. A korszerű képzéseken a közlekedési ágazat több mint 12 000 munkavállalója vett részt.

A projekt 2023. december 15-én zárult le, és 2024. január 17-én került sor a sajtónyilvános projektzáró eseményre.

A rendezvényen Mayer András, a KTI ügyvezetője köszöntötte a résztvevő szervezetek vezetőit, a projektet végrehajtó kollégákat, valamint a sajtó képviselőit.

Beszédet tartott Pölöskei Gáborné szakképzésért felelős helyettes államtitkár, aki kiemelt jelentőségűnek nevezte a projektet.

Oláh Gábor, a KTI Képzési és Vizsgáztatási Igazgatóság igazgatója ismertette a projekt eredményeit és bemutatta a projekt keretében vásárolt, innovatív szimulációs eszközöket, melyek kapcsán kiemelte, hogy a tanulás 30-50 százalékkal hatékonyabb ezekkel a virtuális oktatási eszközökkel.

A Közlekedési Képzési- és Vizsgacentrum, valamint a KTI Vizsgaközpont a jövőben is működni fog, ezzel segítve a szakképző intézmények és vállalkozások hatékonyabb munkáját.

Galéria

GINOP-6.1.9-18 projektzáró esemény videó

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×