Közlekedési Képzési és Vizsgaközpont

Az Otto-motor tüzelőanyag-ellátó rendszere

A tananyag bemutatja az Otto-motor tüzelőanyag-ellátó rendszerét, a keverékképzés és a benzinbefecskendezés alapjait, az elektronikus, a közvetlen és a kettős benzinbefecskendezés működését.

Tananyagegységek

  1. A keverékképzés alapjai

Modul célja: A modulban a tanuló megismerheti a keverékképző rendszer felépítését, a tüzelőanyag-levegő keverék tökéletes elégését.

    1. A benzinbefecskendezés alapjai

    Modul célja: A tanuló megismerheti a benzinbefecskendező rendszerek feladatait, a benzinbefecskendezés módjait és a befecskendezőszelepek nyitását.

  1. Az elektronikus benzinbefecskendezés felépítése és működése

Modul célja: Megismertetni a tanulót az elektronikus benzinbefecskendezés felépítése és működésével.

  1. Az Otto-motorok tüzelőanyag-ellátó rendszere

Modul célja: Megismertetni a tanulót az Otto-motorok tüzelőanyag-ellátó rendszereinek felépítésével, a berendezés szerkezeti elemeivel (a tüzelőanyag-tartály részeivel, a tüzelőanyag-szállító szivattyúkkal, a tüzelőanyag-vezetékkel, a tüzelőanyagnyomás-szabályozóval és a tüzelőanyag-tartály egyéb részeivel) valamint a tüzelőanyag-tartály szellőztetésével.

  1. A szívócső-befecskendezés

Modul célja: A tanuló ismerje meg a szívócső-befecskendezést (ME-Motronic-rendszer), a ME-Motronic részrendszereit: levegőrendszer, tüzelőanyag- és tartályszellőztető rendszer, befecskendező-rendszer, kipufogógáz-utókezelő rendszerek, teljesen elektronikus gyújtásrendszer, egy ME-MOTRONIC-rendszer blokkdiagramja.

  1. Közvetlen befecskendezés

Modul célja: A tanuló ismerje meg a közvetlen benzinbefecskendezés előnyeit és hátrányait, üzemmódjait, keverékképzési eljárásait (falvezetéses, sugárvezetésű) valamint a MED-Motronic közvetlen befecskendezési rendszerét.

  1. Kettős benzinbefecskendezés

Modul célja: A tanuló ismerje meg a kettős befecskendezés jellemzőit, üzemmódjait, üzemállapotait, a kiegészítő szerkezeti elemeket, a vízbefecskendezés alapjait.

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×