Közlekedési Képzési és Vizsgaközpont

Csapatmunka és együttműködés 1.

A tanuló megismerheti a csapat, illetve a csapatmunka fogalmát, majd a tér-idő függvényében tudhatja meg, hogy milyen különböző módokon lehet csapatban együttműködni, valamint, hogy ezt milyen úgynevezett kollaborációs eszközök segítik. A tanuló a Belbin-féle szereptípusok bemutatásán keresztül ismerheti meg a csapaton belüli lehetséges szerepeket. Megismerheti az együttműködést akadályozó csapaton belüli versengést, illetve tanácsokat kaphat ennek kezeléséhez. A tanuló támpontokat kap ahhoz, hogy a csapaton belüli kommunikáció és információáramlás hatékonyan valósulhasson meg.

Tananyagegységek

A csapatmunka

Modul célja: A tanuló megismerheti a csapat, illetve a csapatmunka fogalmát, majd a tér-idő függvényében tudhatja meg, hogy milyen különböző módokon lehet csapatban együttműködni, valamint, hogy ezt milyen úgynevezett kollaborációs eszközök segítik.

Az együttműködés feltételei

Modul célja: A tanuló megtudhatja, hogy milyen feltételeknek kell teljesülnie ahhoz, hogy a csapatban végzett munka előnyeit valóban kamatoztatni lehessen.

Az eltérő nézőpontok hatása

Modul célja: A tanuló megtudhatja, hogy hogyan lehet a csapattagok különbözőségéből előnyt kovácsolni.

A csapaton belüli lehetséges szerepek

Modul célja: A tanuló a Belbin-féle szereptípusok bemutatásán keresztül ismerheti meg a csapaton belüli lehetséges szerepeket.

Az együttműködés és a versengés

Modul célja: A tanuló megismerheti az együttműködést akadályozó csapaton belüli versengést, illetve tanácsokat kaphat ennek kezeléséhez.

A csapaton belüli légkör és információáramlás

Modul célja: A tanuló támpontokat kap ahhoz, hogy a csapaton belüli kommunikáció és információáramlás hatékonyan valósulhasson meg.

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×