Közlekedési Képzési és Vizsgaközpont

Csapatmunka és együttműködés 2.

A tanuló megtudhatja, hogy mik azok a kompetenciák, illetve azt, hogy ezek hogyan járulnak hozzá az együttműködés sikeréhez, továbbá, hogy mit jelent a konformitás, mitől függ a csapattagok engedelmeskedése, valamint milyen tulajdonságok jellemeznek egy jó vezetőt. Megismerheti a csapatfejlődés szakaszait, valamint a Kübler-Ross-féle modellen keresztül a csapatot érintő változások feldolgozását, valamint megismeri, hogy mi az a team mentális modell.

Tananyagegységek

A csapatkompetenciák és felmérésük

Modul célja: A tanuló megtudhatja, hogy mik azok a kompetenciák, illetve azt, hogy ezek hogyan járulnak hozzá az együttműködés sikeréhez.

Az utasítások utóélete, a felelősségvállalás és a felelősséghárítás

Modul célja: A tanuló megtudhatja, hogy mit jelent a konformitás, mitől függ a csapattagok engedelmeskedése, valamint milyen tulajdonságok jellemeznek egy jó vezetőt.

A konfliktuskezelés

Modul célja: A tanuló tanácsokat kaphat az együttműködés során felmerülő nézeteltérések kezeléséhez.

A változások

Modul célja: A tanuló megismerheti a csapatfejlődés szakaszait, valamint a Kübler-Ross-féle modellen keresztül a csapatot érintő változások feldolgozását.

Közös térkép a csapatmunkában: A team mentális modell

Modul célja: A tanuló megtudhatja, hogy mi az a team mentális modell, illetve, hogy milyen tényezők szükségesek a kialakulásához.

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×