Közlekedési Képzési és Vizsgaközpont

Közlekedési földrajz I. – Szállítmányozási és közlekedési földrajz

A tanuló megismerkedhet Magyarország főbb közlekedésföldrajzi jellemzőivel, továbbá közúti és vasúti hálózatának, valamint vízi és légi közlekedésének jellegzetességeivel. Bemutatja az Európai Unió által kijelölt tíz TEN-folyosót, a hálózat felépítését, valamint az EU-tagországokon kívüli fejlesztés irányait.

Tananyagegységek

Magyarország földrajzi helyzete a nemzetközi árufuvarozás tükrében

Modul célja: A tanuló megismerkedhet Magyarország főbb közlekedésföldrajzi jellemzőivel, továbbá közúti és vasúti hálózatának, valamint vízi és légi közlekedésének jellegzetességeivel. Ez a rész kitér arra is, hogy milyen hatásokkal jár az áruszállítás fejlődése, és milyen fejlesztéseket tesz ez szükségessé hazánkban. 

Az Európai Unió közlekedési koncepciója

Modul célja: A tanuló  megismerkedhet a közlekedési folyosók kijelölésének a mikéntjeivel, valamint betekintést nyerhet az összeköttetések rendszerébe.

Az Európai Unió által meghatározott közúti közlekedési folyósók (TEN-folyosók)

Modul célja: A tanuló részletesen megismerheti az Európai Unió által kijelölt tíz TEN-folyosót, a hálózat felépítését, valamint az EU-tagországokon kívüli fejlesztés irányait.

Logisztikai szolgáltatóközpontok

Modul célja: A tanuló megismerkedhet a logisztikai szolgáltatóközpontokkal, kiderül, hogy milyen típusaik lehetnek, hol helyezkedhetnek el, milyen főbb és kísérő feladatokat látnak el, valamint milyen előnyöket biztosítanak a megrendelők számára.

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×