Közlekedési Képzési és Vizsgaközpont

Külkereskedelmi szokványok

A tanuló megismerkedhet különböző klauzulák fogalmával, csoportosításával, valamint képet kaphat arról, hogy a gyakorlatban hogyan használják a különféle szokványokat.

Tananyagegységek

Incoterms 2020 klauzulák a nemzetközi adásvételi szerződésekben

Modul célja: A tanuló megismerkedhet az Incoterms-klauzulák fogalmával, csoportosításával, valamint képet kaphat arról, hogy a gyakorlatban hogyan használják a különféle szokványokat.

A klauzulák felépítése

Modul célja: A tanuló megismerkedhet az egyes klauzulák felépítésével, betekintést nyerhet abba, hogy mikor melyiket érdemes használni, valamint képet kaphat arról, hogy az egyes szokványok alkalmazása során milyen kötelezettségei vannak az eladónak és a vevőnek.

Klauzulák a tengeri és belvízi árutovábbításhoz

Modul célja: A tanuló a tengeri vagy belvízi árufuvarozás esetén használható klauzulákkal és azok alkalmazásával ismerkedhet meg.

A megfelelő incoterms 2020 klauzula kiválasztásának kritériumai

Modul célja: A tanuló azokkal a kritériumokkal ismerkedhet meg, amelyek a megfelelő Incoterms 2020 klauzula kiválasztásakor fontosak.

Esettanulmányok

Modul célja: A tanuló négy szituációval ismerkedhet meg, melyeken keresztül bepillantást nyerhet a klauzulák mindennapi használatába.

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×