Közlekedési Képzési és Vizsgaközpont

Látványos robotikai eszközöket lehetett kipróbálni a Virtuális Tanulási Tér átadóján

Fontos mérföldkövéhez érkezett a Közlekedési Képzési- és vizsgacentrum kialakítása elnevezésű projekt. A sajtónyilvános ünnepélyes eseményen átadták az elkészült – a képzéseket segítő, vadonatúj szimulációs és robotikai eszközökkel felszerelt – Virtuális tanulási teret a Közlekedéstudományi Intézet 18-as csarnokában. A fejlesztés megvalósítói, a KTI Közlekedéstudományi Intézet és a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal. A projekt hazai és uniós társfinanszírozással valósul meg.

Az esemény nyitóbeszédében Schváb Zoltán, a Közlekedéstudományi Intézet ügyvezetője felhívta a figyelmet jó szakemberképzések, illetve a gyakorlás közben elsajátított tudás, a „learning by doing” jelentőségére.

Oláh Gábor képzési és vizsgáztatási igazgató prezentációjában részletesen bemutatva a projektet elmondta, hogy ahhoz, hogy élvezni tudjuk a tanulást, meg kell teremteni a szórakoztató oktatóeszközökkel való képességfejlesztés lehetőségét.

A projektnek köszönhetően több mint 600 millió Forint értékben kerültek beszerzésre a képzésekhez használható, gyakorlati oktatást támogató, korszerű szimulációs és robotikai eszközök, ezek például targonca szimulátorok, digitális CNC oktatóbázis, fényező, bevonatoló szimulátorok, hegesztő szimulátorok, többfunkciós nehézgép (jármű) szimulátorok, gyártási folyamat szimulátorok, valamint pneumatikus és hidraulikus oktatótáblák és egyéb robotikai eszközök.

Sikerrel zajlottak le a felújítási munkák is a KTI székhelyén, így a kialakított „Virtuális Tanulási Tér”-ben megkezdődhet munka.

Galéria

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×