Közlekedési Képzési és Vizsgaközpont

Váltakozó áramú generátorok

A tananyag részletesen ismerteti a váltakozó áramú generátorok típusait, a feszültségszabályozás kérdéseit és a fedélzeti hálózatkezelés alapjait.

Tananyagegységek

Váltakozó áramú generátorok

Modul célja: A modul a váltakozó áramú generátorok alapjaival ismerteti meg a tanulót, annak részeivel, működési módjával, és egyenirányításával. Szóba kerül a csillagkapcsolás és a háromszögkapcsolás is, illetve ezek összehasonlítása.

Feszültségszabályozás

Modul célja: A váltakozó áramú generátorok feszültségszabályozását ismerteti a modul. A szabályozási folyamattól kezdve, a hibrid szabályozókon át más szabályozótípusokig. A modul a generátorjelölések ismertetésével és gyakorlófeladatokkal zárul.

További generátorkialakítási megoldások

Modul célja: Ebben a modulban olyan generátorkialakításokról van szó, mint a csúszógyűrű nélküli vagy a lapos tekercselésű generátorok. A modult az egyenirányító kapcsolási változatainak ismertetése zárja.

Fedélzeti hálózat- és energiakezelő rendszer

Modul célja: A modul során a fedélzeti hálózat- és energiakezelő rendszer működésének alapjairól és egyes komponenseiről van szó.

Szerelési tudnivalók

Modul célja: A szerelési tudnivalókat a vizsgálat előfeltételeinek bemutatása alapozza meg, amit egyes szerszámok és fontos mérőszámok ismertetése követ.

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×